Grote Broer Rens

18 september

Siem was Rens zijn beste speelmaatje voor Siem ziek werd. 4 handen op 1 buik.  De laatste tijd heeft Rens een beetje afstand genomen tot Siem, omdat het hem erg veel verdriet doet hoe hij achteruit gaat. Zijn beste speelmaatje en lieve broertje.

De laatste week begint het allemaal een beetje te landen bij Rens. Hij maakt een enorme sprong. Hij praat en denkt terug aan hoe Siem was. Hij heeft het met liefde over Siem zijn streken van vroeger. En toevallig begint Siem daar ook weer aardig wat van terug te krijgen de laatste week. ;-) Hij zet Siem zijn lievelingsmuziek op zijn telefoon om dat voor hem te kunnen draaien. En omdat hij het zelf leuke muziek vindt.

Vandaag zijn we met vrienden naar speelbos Klein Zwitserland geweest. Even een mooie scene van deze dag. Doe je ogen dicht en laat hem op je inwerken. 


Een zonnige nazomermiddag in het bos. De zon schijnt door de bladeren op de eikels op de grond. Rens loopt vlak voor me en duwt Siem in zijn wandelwagen tussen de speeltoestellen door. Rens zijn telefoon en zijn boxje liggen onderin de kar en spelen zachtjes dit liedje van Gers Pardoel.  


Zonder jou, drink ik alleen maar

slechte champagne in de kroeg

champagne in de kroeg.

Zonder jou hang ik alleen maar 

met mijn vrienden op de hoek.

...

Want ik ben niets,

helemaal niets. 

Zonder jou ben ik niets,

helemaal niets......


We houden allemaal van hem Rens. En van jou. Altijd.