Lekker zwemmen

3 mei

Siem voelt zich weer stukken beter dan 2 dagen geleden. Met dezelfde dosis Dexa overigens, dus het is gewoon echt trial and error qua afbouwen. En snel reageren als het mis gaat.

Rens en Siem willen graag gaan zwemmen. Dus hop, zwembroeken mee en naar het zwembad. Daar aangekomen bleken er aquagym lessen te zijn, maar vriendjes van onze mannen waren er ook met hun moeder, dus we zijn er gezellig bij gesprongen. Heerlijk. Siem zou de week van de opname in het CWZ eigenlijk gaan afzwemmen voor zijn A, maar dat is er nooit meer van gekomen. Dus spartelde hij rond in zijn zwempakje. Zonder problemen het diepe in, maar wel wat behoedzamer. Onzekerder over zijn lichaam misschien. Ik wilde toch wel zien of hij nog een beetje kon zwemmen zonder zijn drijfpakje, dus met wat overreding hebben we samen nog een stukje gezwommen zonder zijn pakje. Ging okee. Met wat oefening zou hij misschien nog af kunnen zwemmen als hij dat graag wil. Hij heeft het er nog regelmatig over namelijk.

Op een gegeven moment hadden de vier mannen alle matten in het zwembad op elkaar gelegd tot een mooi stabiel eiland. Siem zat er bovenop en keek uit over de drie anderen die een stukje verderop aan het spelen waren. Op een gegeven moment zag ik hem op zijn eilandje helemaal ontspannen. Daar zat hij dan, met een zachte glimlach gelukkig op zijn gezicht over zijn koninkrijkje uit te kijken. Helemaal in rust en helemaal tot zichzelf aan het komen. Zo heb ik hem maar een paar keer gezien. Een keer hebben we het op foto. Dit is dus Siem.

Toen Siem zijn vriendje ook aan boord klauterde zaten ze even rustig naast elkaar. Siem wilde hem wat laten zien. En daar zag ik ook echt de kleine kleine Siem van 5 weer. Helemaal beteuterd liet hij zijn vriendje zien waar ze hem geprikt hadden een paar dagen geleden. Een klein rood plekje met een stukje blauw er omheen. Ik voelde het helemaal. Arm kind.