Papa, ik wil met jou in een Porsche rijden 

30 augustus

...

Papa, ik wil dat je een Porsche koopt, want ik wil met jou in een Porsche rijden.

- Is een Ferrari ook goed Siem?

Ja, dat is nog beter. En papa, ik wil dat iedereen uit mijn klas bij mij komt spelen. En uit Rens zijn klas ook.

- Bedoel je dat je een soort feestje wilt?

Ja.

Dit klinkt als 13 in 1 dozijn kinderwensen van een kind met een gezonde fantasie. Maar als je een kind met hersenstamkanker bent, wil de zee nog wel eens splitsen.

Toen Siem mij dit vertelde was hij diep in tranen. Ontroostbaar. We reden tegen het einde van de zomervakantie met zijn tweeën van de camping naar huis, om samen een nachtje thuis te slapen. Lekker met zijn tweeën. Het klinkt vreemd, maar het voelde voor mij alsof ik nu eindelijk echt eens 1 op 1 tijd met hem had. Op afstand van Rens en Monique. 

Gezellig Siem! Lekker een nachtje helemaal alleen thuis samen! 

Hij begon te huilen toen we de camping af reden en hij stopte pas toen hij thuis in ons bed in slaap viel. Toen we tussendoor in de Vennen waren gestopt om eventjes wat tot rust te komen kwam het er uit. 

Een paar weken geleden, na die heerlijke week in Villa Pardoes vroeg ik hem wat hij nog allemaal wilde doen voor hij dood zou gaan. Pardoes was namelijk een van de laatste dingen waar we met zijn allen naar hebben uit gekeken. Hij gaf toen geen antwoord. 

Wel liet hij ons die week weten dat hij bang is dat hij zijn verjaardag (op 1 oktober) niet zal halen. (Hoezo bijna 6?) En dat hij het zo ontzettend jammer vindt dat hij dood gaat (bijna 6???). Letterlijk jongens. Papa, mama, ik vind het zo heel erg jammer dat ik dood ga. We zijn heel hard met hem mee gaan huilen. Ikzelf niet omdat ik zelf verdrietig was, maar omdat ik verdrietig was voor hem.

Dus. Mozes doet zijn ding. Siem krijgt volgende week zijn knalfeestje. Mega Surprise Pool Party met DJ, frietjes en een mooie entree. Invitees only mensen! 


nb! SURPRISE pool party mensen. sssssst.