Geluk

21 mei

Ochtend, lekker zonnetje. Ik sta op mijn laddertje de overkapping boven de voordeur te schilderen. De voordeur staat open en Monique zet DNCE op voor de jongens. Hun favoriet. Ik hoor Siem zijn vrolijke stemmetje en sta even gelukkig en stil te luisteren. 

Een buurjongetje van Siem zijn leeftijd fietst wat doelloos rond op zijn crossfietsje. Hij parkeert zijn fiets half op ons tuinpad. Goede truc vriend, ik sta lekker te schilderen. De jongens komen naar buiten om de pijl op te halen van de boog die ik gisteren voor Rens en zijn vriendje heb gemaakt. Het buurjongetje sluit gezellig aan. Ik herinner me weer dat ik niet moet proberen het leven te sturen. Het regelt zichzelf wel. Go with the flow.

Terwijl ik dit zit te typen zit Rens in het zonnetje op de poef, verzonken in zijn Suske en Wiske met Michael Jackson op de achtergrond. Ik luister lekker mee. Siem is zijn knuffels naar beneden aan het gooien en probeert mij te verleiden hem te helpen. Ik voel me gelukkig, met een warm gevoel in mijn buik. De zomer is fijn.