29 september


Niels, Siem is niet helemaal lekker hoor, hij is nu een eindje aan het wandelen met pap. Oh, daar zijn ze weer.

-        Ik zie het ja, zijn ogen staan een beetje star.

Hij praat al een paar uur niet meer.

-        En zijn pupillen zijn zo groot.

Siem, ben je misselijk?

Siem, heb je hoofdpijn?


Nou.. daar gaan we weer. Na een halve ml Dexa ging het iets beter, na nog een halve Dexa gaf hij aan dat zijn hoofdpijn minder was en kwam zijn stemmetje een beetje terug. Dan de afweging met naar bed gaan een paar uur later. Geven we hem nog meer om 'veilig' de nacht door te komen, of nemen we de gok dat het morgen wel weer okee zal zijn. Zo niet, dan is er dus het risico dat hij snachts nog meer druk zijn koppie krijgt, morgen kotsmisselijk is en de Dexa dus niet blijft liggen. Consequentie: ziekenhuis. Nee dus. We hebben hem nog 0,75 gegeven. Hij sliep in 2 minuten gisteren en heeft vrijwel dezelfde houding aangehouden tot half vier vannacht. Toen werd hij wakker. Wij ook. Maar: hij praat, zingt (een beetje) en beweegt. Ik heb nog 2x gecheckt of hij nog ademde vannacht. Dat doe ik de laatste tijd elke nacht al eigenlijk.

Ik heb me 's middags groot gehouden. Logisch denken, probleem oplossen, emotionele beleving vergeten. Dat komt later wel weer. 

We hopen dat hij nu eenmalig even wat Dexa nodig heeft gehad. Zo niet, dan moeten we het echt weer gaan instellen. En dat zou het begin van het einde zijn. Ik ga kapot.