Hemelvaartsdag

25 mei

We zittten met zijn allen lekker op de camping bij pap en mam. Heerlijke dag vandaag. Rens en zijn neefje hebben elkaar weer helemaal gevonden en gaan regelmatig samen op pad naar het zwembad. Ik besluit om mee te gaan met Siem. Pap zei al dat Siem er waarschijnlijk wel in zou springen als hij eenmaal door was via het langzame trapje. Dit keer niet. Hij bleef een beetje staan drentelen langs de kant van het zwembad, terwijl de rest al heerlijk in het water lag. Waarom wil hij er nou niet in? Het water is heerlijk. Op een gegeven moment daagde het me. Hij zoekt zijn spel. Wat kan hij nu eens doen? Op een gegeven moment zag hij zijn nichtje met haar armen zwaaien. Hee dat kan ik ook, zal hij wel gedacht hebben, want hij begon meteen mee te doen. Helaas ging ze al snel weer wat anders doen. En daar stond hij dan weer. In het lege pierenbadje. 'Wil je naar de tent terug Siem?' - 'Ja.' Het was meer een knik. Zo alleen heb ik mij nog nooit hoeven voelen.

Gelukkig begin ik het ook een beetje te leren, dus bij de tent op een geschikt moment er over gepraat met Monique, pap en mam en mijn zus. Mijn vader zei het heel treffend. Hij is nu alleen op zoek naar wat hij wil doen, hij lijdt hier zelf verder niet onder.' Nee dat klopt. Dat lijden doen wij nu.

Ik heb me voorgenomen om wat simpel waterspeelgoed te kopen. Dat wordt dan wel weer extra confronterend, maar daar bijt ik me dan wel weer doorheen. 

We maken ons al een poosje wat zorgen over zijn eten en drinken. Het lijkt allemaal wat moeilijker te gaan. Het rare is dat hij friet, pizza en chips nog steeds flink kan wegstouwen, op een goed tempo. Thuis zei hij ineens dat hij het kattenvoer lekker vindt ruiken. Dat is een aardig zoute lucht. Aha. Mijnheer ruikt en proeft niet meer zo goed. We hadden al zo'n vermoeden eigenlijk. Even gecheckt. 'Siem, ruik je de bloemetjes? - Nee', hoofdschuddend.  Zag ik een traan in zijn ogen?  Of was die weer van mij?

Goed. Sterkere smaken gebruiken dus. Op de BBQ 's-avonds even  goed getest. Mijnheer heeft (in kleine hapjes, dat wel) zeker twee extra gekruide lamsworstjes op en een goed stuk van een heerlijke hamburger. De sla liet hij natuurlijk weer eens liggen.