1e paasdag

16 april

We zijn lekker met zijn vieren naar het Aviodrome in Lelystad gegaan. Het was een beetje koud, en met Siem zijn kapuchon op leek het net of we een gewoon gezinnetje zijn dat plezier heeft.

Gelukkig viel Monique in slaap op de terugweg dus ze had niet door dat ik bij Amersfoort de afslag Barneveld had gemist en we in Utrecht uitkwamen. Helaas werd ze wel wakker toen ik vanaf Utrecht alweer de verkeerde afslag nam en de A27 naar Breda pakte. Meestal schaam ik me dan, maar we konden er nu goed om lachen. Via de A15 kom je ook in Nijmegen. Gelukkig lag Siem nog lekker te slapen en zat Rens nog steeds in zijn Suske en Wiske, dus dat half uur extra was geen ramp.

Thuis hebben we lekker gegourmet met zijn viertjes. Vrolijke boel, muziekje erbij. Lekker eten. Hee. Waarom is Monique nu ineens verdrietig? Oh ja, Siem gaat dood. Dit is zijn laatste Pasen waarschijnlijk. Au. 

Rens was er ook mee bezig, want hij begon er daarna onder de douche ook over, op zijn manier. Hij tekent een poppetje met kruisjes als ogen op het douchescherm. 

'Papa, denk je dat Siem 70 wordt?' 

Hee. Hij weet toch dat dat niet gaat gebeuren? Waarom vraagt hij dat? Heeft hij nog hoop? 

'Nou Rens, ik zou heel graag willen dat Siem 70 wordt, en ik denk dat hij wel 6 wordt, maar 7 niet meer, dat weet je toch?'

Stilte.

 'Ja dat weet ik, dat hij geen 70 wordt, maar dat boeit me niet, want hij is er nog!'  Punt. 

Wil je mij nu afdrogen? Einde onderwerp. 

In ieder geval ben ik blij dat hij een beetje opende. Dat doet hij niet zo veel bij ons.