13 oktober

Kijk. Siem eet echt heel langzaam. Hij spuugt elke hap eerst 2 keer uit, voordat hij genoeg is gewend aan dat ene hapje om het in zijn mond te kunnen houden en op den duur door te kunnen slikken. Gruwelijk irritant voor Rens, want het eten duurt errrrrrg lang zo.

Maarrrrr: gelukkig is er nog friet. Met mayonaise en met een frikandel speciaal. Dat gaat er wel in rap tempo in. haphaphaphap. En hij zal geen kruimel laten vallen. Toch vreemd. Is dat de structuur? Het simpele feit dat het friet is? Of proeft hij iets van zijn eten door het zout?  

Afijn. Hij heeft weer lekker gegeten. Vandaag was een goede dag voor hem. Na zijn middagslaapje hebben we nog een milkshake gedronken bij de Mac en we zijn nog even naar het kinderdagverblijf geweest. Was echt mooi om te zien. Glimmende leidsters en Siem die ik weer lekker zie ontspannen tot Siem, terwijl hij in zijn oude vertrouwde zandbakje de kinderen en de geluiden om zich heen in zich op zit te nemen. Het was voor hem ook weer een beetje zoals het vroeger was.

Ik vind het fijn dat ie zo'n goede middag had. Dat maakt die van mij ook goed. Rens zat ook lekker op de BSO (op zijn eigen initiatief!) en Monique heeft het speelgoed uitgepluisd. Redelijk rustig nazomerdagje dus. Fijn!