1e Pinksterdag

4 juni

We zitten aan zee bij opa en oma. Deze week zijn we begonnen met afbouwen van de Dexamethason naar Hydrocortison, een lichtere vochtafdrijver. Fijn! We zien dat zijn gezicht steeds meer zijn oude vorm krijgt, inclusief de kuiltjes in zijn wangen. Verder hebben de bestralingen echt goed hun werk gedaan, want zijn ogen zijn al een poosje weer even groot en staan lekker helder. Met zijn energie gaat het ook erg goed de laatste dagen.

Vandaag in de buitenspeeltuin stond hij zowaar weer een paar keer op het springkussen. Rens en zijn neefje en nichtje hielpen hem er steeds liefdevol op. Super. Springen was er nog niet bij, maar toch, fijn dat ie er weer op wilde gaan staan. Hij ging zelfs (wat klinkt dat raar trouwens) weer een keer van de glijbaan. Een keer was ook wel genoeg, want mijnheer kwam zwaaiend met zijn wijsvinger aangeven dat ie dat toch echt niet nog een keer doet vandaag.  Prima Siem, fijn dat je het naar je zin hebt hier. 

's Avonds wat mot met Rens gehad. Na een rustig gesprekje bleek dat hij mijn straffen te groot vindt en het toch weer te veel om Siem gaat de laatste tijd. Eerlijk gezegd geef ik hem gelijk. Ik heb hem ook niet echt veel 1 op 1 tijd gegeven de laatste dagen. En een hele dag geen Zombie Catchers mogen spelen, alleen omdat hij niet naar bed wil, is ook wel onrenselijk inderdaad. Ik heb met hem afgesproken weer wat meer dingen samen te doen. Na een lekkere kriebel en nog even kletsen viel hij rustig in slaap.