Nachtje in het bos (uitvaart opzetten)

29 juli

De uitjes volgen zich in rap tempo op hier. Eergisteren hadden Monique en ik een escape naar een hotel in de bossen en morgen slapen we met zijn vieren in een gezinskamer in een ander hotel. Schoonpaps heeft een veilinghobby en daar genieten wij graag van mee ;). Overmorgen zetten we de tent weer op op de camping bij pap en mam met mijn zus en haar gezin. Een weekje lekker er tussenuit. Beter gezegd: fijn weer een paar dagen niet thuis, want we zijn hier niet zo graag nu. 

Tussen de gangen door tijdens het diner in de bossen hebben we alvast wat contouren opgezet voor Siem zijn uitvaart. Daar hebben we Rens gisteren en daarnet op de bank ook zijn ideeen over gevraagd. We komen nog aardig overeen ook, fijn. Gisteren hebben Monique en ik wat piketpaaltjes geslagen bij de huisarts, zodat we ook met hem al op 1 lijn zitten, als we over een poosje de laatste fase in gaan. 

Siem is nog vrolijk. Vooral als hij energie heeft. Dat is met name  's ochtends vroeg en 's middags na zijn slaapje. Als hij moe is, zakt zijn cheerfullness en dan wil hij die ook niet op houden. Er zijn ook momenten dat hij het allemaal niet zo grappig meer vindt. Zich verveelt, zich niet fijn voelt. Monique is er druk mee dan. Ik merk al een poosje dat ik meer naar Rens trek. Dingen doen, bezig houden. Ik vind het lastig om me op Siem te richten, want ik heb het gevoel dat ik Rens achter laat dan. Het wordt tijd om dat ook meer af te wisselen, dan heeft Monique ook wat rust. Ze waakt als een leeuwin over het ventje.